OMUZ PROBLEMLERİNDE ARTROSKOPİ

 

Omuz Artroskopisi, omuz eklem sorunlarını teşhis ve tedavi etmek için kullanılan cerrahi bir yöntemdir. Lokal veya genel anesteziyle hasta sedatize edilir. Omuz eklemi çevresinde küçük kesiler açılır. Artroskop cihazıyla eklem içine girilir. Omuz eklemi ve mevcut sorunlar görüntülenir. Tendon yırtığı tespit edilirse dikilir. Kireçlenmiş dokular varsa temizlenir. Açık cerrahi girişime avantajları: Ağrı daha az hissedilir. Doku hasarı daha azdır.

 

 

 

 

 

 

 

OMUZ ARTROSKOPİSİNDE SIKÇA SORULAN SORULAR ?

1.Hangi hastalıklarda omuz artroskopisi tercih edilir?

Omuz kireçlenmesi, hareket kısıtlılığıyla seyreden donuk omuz , kas ve tendon yırtıkları, uzun süreli ağrılı tendinitler, travmatik omuz instabiliteleri, fizik tedavi ve ilaç tedavisi gibi cerrahi olmayan tedavilerle iyileşmeyen hastalarda tercih edilen bir yöntemdir.

Operasyon sonrasında yapılan tedavinin şekline ve kişinin ağrı duyarlılığına bağlı ağrı olabilir.Doktorunuz tarafından reçete edilen ilaçlarla ve uygulamalarla kontrol edilir ve zamanla da azalır.

Her cerrahide olduğu gibi iyileşme süresi kişisel faktörlere , cerrahi müdahelenin şekline, rehabilitasyon program uyumuna göre değişir.Hafif vakalar bir kaç hafta içinde normal hayatlarına dönebilir.Uygulanan tedaviye ve rehabilitasyon süresine göre net tarih doktorunuz tarafından belirlenir.